Северна Корея е дала над един милион артилерийски снаряда на Русия. Доставките

...
Северна Корея е дала над един милион артилерийски снаряда на Русия. Доставките
Коментари Харесай

Северна Корея е дала на Русия над 1 милион снаряда

Северна Корея е дала над един милион артилерийски снаряда на Русия. Доставките са почнали през август тази година, твърди разузнаването на Южна Корея.

Армията на Русия употребява 20 хиляди снаряда дневно за обстрелване на цели в Украйна. Цифрите са спаднали доста, тъй като при започване на спора Кремъл използваше 60 000 снаряда на ден.

Заводите за боеприпаси на Москва не могат да смогнат с производството, заради което броя на артилерийските обстрели е почнал непрекъснато да понижава. Северна Корея обаче има огромни мощности в производството на артилерийски снаряди. Според някои фабриките за снаряди на Пхенян даже са в по-добро положение от съветските.

" Северна Корея работи на цялостни обороти, с цел да задоволи съветските потребности от муниции, и също по този начин активизира жителите си, с цел да усили в допълнение производството ", означи Ю Санг-бум, член на Народното събрание в Сеул.

Има и признаци КНДР да е изпратила оръжейни специалисти в Русия през октомври, с цел да съветват съветски чиновници по какъв начин да употребяват изнесените севернокорейски оръжия.

Доставките са правени с кораби и с влакови композиции. По-рано Белият дом съобщи, че Северна Корея е доставила на Русия над 1000 контейнера с военно съоръжение и муниции. Белият дом разгласява фотоси, които съгласно него демонстрират, че контейнерите са били натоварени на транспортен съд, плаващ под съветски байрак, преди да бъдат доставени посредством трен до Югозападна Русия.

Според анализаторите в подмяна Пхенян ще получи достъп до усъвършенствани съветски технологии, които биха могли да подсилят въоръжените с нуклеарно оръжие войски на Ким Чен-ун.

В Южна Корея се притесняват, че КНДР може да получи технологии от сензитивен темперамент, които да засилят опасността от програмата на Ким за нуклеарни оръжия и ракети. Въпреки това Националата разследваща работа счита, че е по-вероятно съветската помощ да бъде лимитирана до стандартните качества, като може би ще включва старания за възстановяване на остаряващите военновъздушни сили на Северна Корея.

Възможно е Пхенян да получава и съветска софтуерна помощ, защото напредва с проектите за изстрелване на първия си боен разследващ сателит, посочи той, цитирайки казаното от разследващата работа по време на срещата.

След няколко следващи несполучливи опита за изстрелване през последните месеци Пхенян не съумя да извърши обещанието си да извърши трети опит през октомври. Южнокорейското разузнаване обаче счита, че Пхенян се намира във финалната фаза на подготовката за третото изстрелване, което е по-вероятно да бъде приключи с триумф, добави законодателя.

Ким нееднократно е описвал възможностите за галактическо разузнаване като извънредно значими за наблюдението на военните действия на Съединени американски щати и Южна Корея и за усилване на опасността, която съставляват неговите ракети, способни да придвижват нуклеарни бойци глави. Експерти настояват, че решението да се срещне с Путин на космодрума " Восточний ", главен център за изстрелване на спътници в съветския Далечен Изток, подсказва за желанието на Ким да потърси съветска софтуерна помощ за създаването на разследващи спътници, отбелязва АП.

Както Пхенян, по този начин и Москва, отричат твърденията на Вашингтон и Сеул, че КНДР е предоставяла оръжие на Русия, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР